ISTORICUL LICEULUI TEORETIC TRAIAN DIN BUCURESTI
Inca de la infiintare, din timpul razboiului, scoala a fost gandita ca un centru de educatie si cultura pentru copiii saraci din cartierul Tei, din Bucuresti. In anul 1938, Manda I. Antonescu doneaza 3,5 ha de pamant Consiliului de Patronaj al Operelor Sociale, care mai cumpara o suprafata de teren de la Odette Bellu, cu scopul de a construi o scoala pentru copiii saraci din zona. In anul 1940, Consiliul de Ministri decide ca scoala sa fie construita prin ``Societatea Locuintei Eftine``, iar in 1950, scoala este preluata de Ministerul Energiei Electrice. Un an mai tarziu, primeste denumirea de Grup Scolar Profesional, iar in anul 1959, se infiinteaza, in acelasi local, Scoala Tehnica de Cinematografie. In anul 1960 devine unitate pilot a Ministerului Educatiei Nationale, cu denumirea de Grup Scolar Industrial si Tehnic Experimental. In anul 1968 se infiinteaza Scoala Tehnica Postliceala de Programatori pentru masini electrice de calcul. Numele de Grup Scolar Industrial ``Metrou`` si-l ia in anul 1977, nume pe care il pastreaza pana in anul 1990, cand devine Liceul Teoretic ``Traian``. Din anul 2000, liceul poarta numele de Colegiul Tehnic ``Traian``. Din septembrie 2014, titulatura scolii este cea de Liceul Teoretic Traian.
In prezent, liceul nostru are trei corpuri de cladiri, in care sunt salile de curs, atelierele, cabinetele si laboratoarele de specialitate (biologie, matematica, informatica, fizica, chimie, limbi moderne). Aici invata aproximativ 1000 de elevi, in invatamantul liceal (profilurile real, uman) si invatamantul cu frecventa redusa - 1 clasa.
Competentele didactice ale profesorilor, dar si capacitatile empatice si sociale sunt comfirmate de rezultatele obtinute de elevi la concursurile scolare, atestatele profesionale si bacalaureat.